Trobada de catequistes a la Catedral de Tarragona

La trobada d’enguany, preparada per l’equip diocesà de catequesi sota el lema:  «Tau: la identitat perduda. La Paraula és el camí i l’Esperit ens condueix”,  pretenia una doble finalitat; acostar la Catedral als catequistes i parròquies de fora de la ciutat de Tarragona, que per la distància de vegades dificulta que la coneguin i se la facin seva, i per altra banda, proposar una dinàmica divertida, amb un cert aire d’aventura, per descobrir i conèixer la catedral.

Es va iniciar amb l’acollida dels catequistes al pati de la capella de Santa Tecla la Vella, amb un petit esmorzar, ofert per la parròquia de Santa Maria de la Catedral. A continuació, i ja dins el temple, després de la benvinguda per part de la Marta, la delegada de catequesi, va començar la dinàmica, que va durar prop de dues hores.

Un grup d’agents experts en ciberseguretat van irrompre a la Catedral per a comunicar que hi havia un problema de seguretat i que calia desallotjar-la. S’havia perdut la Tau, la clau identitària de la catedral. En aquest moment, la delegada diocesana per a la catequesi va oferir l’ajuda dels catequistes per recuperar-la. Així, els participants, distribuïts en set grups corresponents als set dons de l’Esperit Sant, van ajudar als agents a trobar la Tau i resoldre l’enigma.

La dinàmica va consistir en una mena de “escape room” catequètic per recuperar la identitat robada de la Tau. Com el lema ens indica, van ser els evangelis, la Paraula,  i el set dons de l’Esperit Sant, els fils conductors per retrobar-la.

Els set grups de catequistes van anar recorrent la catedral, buscant 7 espais on van trobar diferents personatges (un monjo, un escolà, un romà, una historiadora, un deixeble paleocristià, un mossèn i una turista) que els van anar explicant diferents moments històrics del temple. Després d’aquesta explicació, cada personatge presentava un enigma que els portava a una cita bíblica. A partir d’aquesta, havien de descobrir un codi per poder obrir el cadenat d’una caixa, dins de la quan trobaven les indicacions per anar al següent espai que havien de visitar. Quan van aconseguir superar les 7 proves, cada grup va obtenir una peça d’un trencaclosques. Mentre els representants de cada grup anaven muntant les peces, se sentia la veu de Santa Tecla, que ens va explicar la seva vida i ens va encoratjar als catequistes a no defallir mai en la nostra tasca. Un cop es van unir totes les peces del trencaclosques, van formar una Tau lluminosa, que era la clau que va permetre recuperar la identitat perduda de la catedral.

L’Eucaristia que vam celebrar seguidament, molt participada, va ser presidida per l’Arquebisbe Joan, en el cinquè aniversari del seu nomenament com a arquebisbe metropolità. La festa va continuar amb un dinar de germanor a l’espai Muralla del Centre Tarraconense el Seminari, on hi va haver temps per compartir, per riure, per celebrar, per fer una petita rifa, i per fer pinya!

Us convidem a tots, també als qui no hi vau poder ser, que no us perdeu la popera trobada!

Els  catequistes, com ens va recordar Sta. Tecla tenim una missió preciosa encomanada pel mateix Jesús, i amb la força de l’Esperit hem de seguir encoratjar-nos per difondre la fe entre els infants, joves i famílies, una fe cristiana que tant ens ajuda i que tan desitgem compartir!

Fins la propera!!!