El vídeo del Papa, desembre de 2021. Els catequistes

 

Et recordes de quan anaves a catequesi? Potser en aquella època no t’adonaves, però – com ens diu el Papa al seu vídeo de desembre – “els catequistes tenen una missió insubstituïble en la transmissió de la fe”.

En paraules de Francisco: “Ser catequista vol dir que un ‘és catequista’, no que treballa de catequista. És tota una manera de ser, i calen bons catequistes que siguin alhora acompanyants i pedagogs”. A molts llocs del món “l’evangelització està fonamentalment en mans d’un catequista”. Fixa’t si és important la seva missió.

Aquest vídeo és per a tu i per als catequistes que coneixes.

“Els catequistes tenen una missió insubstituïble en la transmissió i aprofundiment de la fe.

El ministeri laïcal del catequista és una vocació, és una missió. Ser catequista vol dir que un ‘és catequista’, no que ‘treballa de catequista’. És tota una manera de ser, i calen bons catequistes que siguin alhora acompanyants i pedagogs.

Calen persones creatives que anunciïn l’Evangeli, però que ho anunciïn, no dic amb sordina però no amb botzina, sinó amb la seva vida, amb mansuetud, amb un llenguatge nou i obrint camins nous.

I a tantes diòcesis, a tants continents, l’evangelització fonamentalment està en mans d’un catequista.

Donem les gràcies als catequistes, a les catequistes, per l’entusiasme interior amb què viuen aquesta missió al servei de l’Església.

Resem junts pels catequistes, cridats a proclamar la Paraula de Déu: perquè en siguin testimonis amb valentia, amb creativitat, amb la força de l’Esperit Sant, amb alegria i amb molta pau”.

 

Si vols veure més vídeos sobres les intencions del Papa els trobaràs a http://www.elvideodelpapa.org