Trobada de final de curs de catequistes i animadors de joves

Els catequistes i animadors de joves de l’arxidiòcesi van participar aquest passat dissabte, dia 5 de juny, en una trobada de final de curs convocada per la Delegació diocesana per a l’evangelització, la catequesi i els joves al Claustre de Sant Pau del Centre Tarraconense El Seminari. La trobada, presidida per l’arquebisbe Joan Planellas, va ser un moment per agrair l’esforç realitzat tant pels catequistes com animadors de joves en aquest temps de pandèmia i ser conscients que, malgrat les dificultats, també ha estat un temps d’oportunitats.

“Us encoratjo a acollir i estimar les famílies
dels infants i joves que acompanyeu”

Després de la pregària inicial, l’arquebisbe Joan va compartir una reflexió sobre els reptes que cal afrontar en l’àmbit catequètic, en l’acompanyament tant d’infants com de joves. Fent referència al document dels bisbes de Catalunya publicat amb motiu dels vint-i-cinc anys del Concili Provincial Tarraconense, l’arquebisbe Joan va subratllar la importància de «crear veritables equips de pastoral» a les parròquies i ser veritables «agents evangelitzadors». El Sr. Arquebisbe, en el marc de l’Any de la família convocat pel papa Francesc, va incidir molt en la necessitat de què els catequistes i animadors de joves acullin les famílies dels infants i joves que acompanyen i en la importància que tota la comunitat eclesial participi també d’aquesta acollida. «Hem d’acollir-les amb tota la seva vulnerabilitat, estimant-les i acompanyant-les perquè puguin tenir una experiència positiva d’Església. Ho hem de veure com un repte evangelitzador», va dir. També va recomanar-los la lectura del nou Directori per a la Catequesi, concretament de les cinc tasques que se’ls encomana.

19-21 novembre: Presentació del nou pla catequètic a Montserrat

Per la seva part, el delegat diocesà per a l’evangelització, la catequesi i els joves, Mn. Joan Àguila, va apuntar dues convocatòries importants per als catequistes organitzades pel Secretariat Interdiocesà de Catequesi de Catalunya i Balears (SIC). La primera, adreçada als responsables de catequesi, tindrà lloc els dies 2 i 3 de juliol, de manera telemàtica, sobre la importància de crear equips; i del 19 al 21 de novembre, a Montserrat, hi haurà la Jornada interdiocesana de catequistes en la que es presentarà el nou pla de catequesi. «Aquest nou itinerari serà de tres anys, enlloc de dos com ara, perquè s’afegeix un primer any de desvetllament de la fe», va apuntar el delegat diocesà.

Veure la galeria fotogràfica de la trobada.