Enviament dels agents pastorals i dels nous delegats

En l’inici d’aquest nou curs pastoral, la Catedral va acollir aquest diumenge, dia 4 d’octubre, la celebració d’enviament dels nous delegats diocesans, directors de secretariats, comissionats o caps de departament, i dels agents de pastoral que col·laboren en les diverses parròquies o comunitats de l’arxidiòcesi.

La celebració, organitzada per la Vicaria de la pastoral i presidida pel Sr. Arquebisbe, Mons. Joan Planellas, es va iniciar amb l’entrada solemne del ciri pasqual portat per Mn. Miquel Marimon, diaca, fins al presbiteri. La celebració conduïda a través dels cants i de les monicions va comptar amb una dinàmica central que feia referència al Concili Provincial Tarraconense reformulant la pregunta que fa vint-i-cinc anys va ressonar arreu de les diòcesis amb seu a Catalunya. En aquesta ocasió, l’arquebisbe Joan va preguntar als representants de les dotze delegacions diocesanes què diu l’Esperit als agents de pastoral en cada àmbit concret de l’Arquebisbat.

Arquebisbe Joan: «El que ens convé és crear veritables equips de pastoral»

«Renoveu avui el vostre entusiasme per a fer present l’Evangeli de Jesús en els vostres ambients», va subratllar el Sr. Arquebisbe, en l’homilia. «Sigueu dòcils a la crida de l’Esperit. Ens cal a tots una conversió pastoral. Sí, tots hem de ser missioners. Però, abans de tot, esdevenim deixebles», va dir. El prelat va encoratjar als agents de pastoral a ser constants i a tenir paciència, i a no ser merament uns simples col·laboradors de quelcom predeterminat pels mossens. «El que ens convé és crear veritables equips de pastoral», va manifestar. També va posar de relleu que és en la litúrgia on es nodreix la missió evangelitzadora de l’Església i va reivindicar la importància de la parròquia o de la comunitat interparroquial en la seva missió apostòlica i pastoral, «si és capaç de renovar-se adequadament». A més, va fer esment a la nova Carta Encíclica del papa Francesc, Fratelli tutti, Germans tots, on el pontífex «ens demana que siguem part activa en la rehabilitació de totes les ferides, individuals i socials, i que actuem en termes de comunitat, amb un cor obert al món, lluitant contra les desigualtats».

En el marc de la celebració, els nous delegats diocesans, directors de secretariats, comissionats i caps de departament van fer el jurament de fidelitat en l’inici de les seves noves responsabilitats i, tot seguit, van ser els encarregats d’encendre, a partir de la llum de les dotze llànties situades en el presbiteri, a la resta dels presents en la celebració. En acabar l’acte el Sr. Arquebisbe els va lliurar el seu nomenament.

La professió conjunta de la fe i la benedicció solemne va cloure la celebració d’enviament missioner a la Catedral.

Galeria fotogràfica »

Deixa un comentari

Your email address will not be published.